5 sterren kattenhotel, kooi-vrij, grote buitenren. Kattenhotel, geen honden.

Vlooien

Wist u dat?

Als je goed kijkt op de huid van een kat kun je zien of een kat vlooien heeft. Bij ernstige besmettingen ziet men de vlooien in de vacht zitten. Gelukkig zijn de meeste vlooienbesmettingen niet zo ernstig en ziet u alleen wat zwarte korreltjes op de huid, meestal op de rug ter hoogte van de staart. Deze zwarte korreltjes zijn de ontlasting van vlooien, en daarmee weet men dus vrij vlot ‘hoe laat het is’.

De meeste vlooien bevinden zich niet op de kat, maar in het huis waarin zij wonen. Alleen de kat ontvlooien heeft daarom niet zo heel veel zin: de pipet doet zijn werk op de kat, maar al snel zal er sprake zijn van een herbesmetting. Daarom is het verstandig om ook uw woning te behandelen: het tapijt kan ingespoten worden met een daartoe bestemd product, evenals alle ligplaatsen van de kat. Op internet kunt u vele tips vinden hoe u een besmetting het beste te lijf kunt gaan. Ga er niet lichtzinnig mee om: vlooien hebben de twijfelachtige reputatie een enorme voortplantingsdrift te hebben. De vermenigvuldiging gaat nog sneller als u (en de kat) de woning heeft verlaten voor een welverdiende vakantie: er is geen beweging en het zonnetje schijnt in huis: de ideale omstandigheden voor een vlo-larve om in te gedijen.

Vlooien?

De meest voorkomende parasiet bij katten is toch wel de vlo. Wij verwachten van al onze gasten dat zij tenminste 24 uur voordat zij arriveren zijn ontvlooid.

Toch vlooien?

Mochten wij bij uw kat vlooien of vlooienuitwerpselen ontdekken dan ontvlooien wij uw kat met een pipet van Advantage. Dit product heeft een snelle en doeltreffende werking, binnen 24 uur zullen alle vlooien gedood zijn. In deze 24 uur mag uw kat zich niet vrij bewegen in ons hotel en wordt hij of zij apart geplaatst.

De kosten

De kosten van ontwormen en ontvlooien zijn niet in onze tarieven inbegrepen. Zie voor de kosten onze tarievenlijst. De kosten dienen voldaan te worden op de ophaaldag.

Hoe ontvlooien?

De meest voorkomende wijze van ontvlooien is het gebruik van een pipet. Er zijn verschillende merken in de handel, wij adviseren uitsluitend merken te gebruiken die bij een dierenarts verkrijgbaar zijn en de gebruiksaanwijzing van het desbetreffende product heel strikt op te volgen.

Ontwormen hoort bij ontvlooien

De larve van een vlo is de gastheer van de lintworm. Met andere woorden: als de kat vlooien heeft dan heeft hij of zij ook wormen. De lintworm -op zijn beurt- komt via de ontlasting in de kattenbak om daar vervolgens andere dieren te kunnen besmetten. Daarom (u raadt het al); als wij een kat moeten ontvlooien dan zullen wij hem of haar ook ontwormen. Daarmee helpen we dus niet alleen de besmette kat, we voorkomen daarmee ook een besmetting naar andere gasten.

Mijn kat is allergisch voor ontvlooi-produkten

Mocht uw kat allergisch zijn voor ontvlooi-produkten dan is het van het grootste belang dat u ons dat doorgeeft ! Vermeld dat in het opmerkingenveld bij het reserveringsformulier

Afspraak maken trimsalon

Je bericht is verzonden!

Hartelijke dank voor je inzending. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om eventuele vragen te beantwoorden of je reservering definitief te maken. 

Hartelijke groeten, 

Team Kattenhotel Catchy

× Hulp nodig?