5 sterren kattenhotel, kooi-vrij, grote buitenren. Kattenhotel, geen honden.

Vaccinaties

Welke vaccinaties en waarom?

Vaccineren raakt een beetje uit de spreekwoordelijke mode. Steeds meer mensen kiezen ervoor om slechts 1x per 2 of 3 jaar te laten inenten, helemaal niet te enten of alvorens te laten enten eerst een titerbepaling te laten doen. In de wet staat geregeld dat een kattenhotel/kattenpension uitsluitend gasten mag accepteren die aantoonbaar ingeënt zijn. Met aantoonbaar wordt bedoeld dat dit in het kattenpaspoort staat genoteerd, inclusief datum, entingsstof en stempel van de desbetreffende dierenarts. Wij nemen geen katten aan die niet of niet juist zijn gevaccineerd.

Welke vaccinaties?

  • Verplicht: Niesziekte: uiterlijk 3 weken voor aankomst gegeven en niet ouder dan 10 maanden ten tijde van het verblijf.
  • Verplicht: Kattenziekte: uiterlijk 3 weken voor aankomst gegeven en niet ouder dan 3 jaar ten tijde van het verblijf.
  • Niet verplicht: Bordetella: uiterlijk 6 weken voor aankomst gegeven.
Wij hanteren een strengere vaccinatienorm dan dat uw dierenarts aanhoudt. Uw dierenarts houdt een termijn van 1 jaar aan als geldigheid, waarna u waarschijnlijk een kaartje in de brievenbus krijgt dat het weer tijd is voor de jaarlijkse enting. Maar LET OP ! ———> Met ingang van 1 januari 2019 mag het niesziektevaccin niet ouder zijn dan 10 maanden ten tijde van het verblijf <———- Het kattenziektevaccin mag conform het ritme dat uw dierenarts aangeeft (meestal 1x per 3 jaar)

Help, ik ben het paspoort/vaccinatieboekje kwijt !

U dient contact op te nemen met uw dierenarts en een nieuw boekje te laten maken. Daarin dient niet alleen de laatste inenting vermeld te staan, maar dient de hele vaccinatiegeschiedenis te worden bijgeschreven door uw dierenarts. Is de geschiedenis bij uw dierenarts niet bekend omdat u bijvoorbeeld uw kat nog niet zo lang hebt? Dan dient u een zogenaamde BOOSTER-vaccinatie te doen, dat betekent dat de kat gevaccineerd wordt alsof hij of zij nooit is gevaccineerd. Dat gaat op dezelfde wijze als bij kittens: het zijn een 2-tal inentingen met een periode van 3 weken ertussen (zie vaccinatieschema hierboven). Denk hier tijdig aan zodat de laatste enting uiterlijk 3 weken vóór de logeerpartij in het hotel heeft plaatsgevonden.

Mijn kat is al langer dan een jaar niet gevaccineerd en/of mijn kat is nog een kitten

Als uw kat al langer dan een jaar niet is gevaccineerd, of uw kat is nog een niet-gevaccineerd kitten dan dient u de basisvaccinaties (de zogenaamde Booster) opnieuw te doen. Dat betekent dat u uw kat/kitten laat vaccineren tegen niesziekte en kattenziekte. Na 3 weken gaat u opnieuw naar de dierenarts om opnieuw dezelfde vaccinaties te halen. Vervolgens heeft het kattenlichaampje ongeveer een week nodig om de benodigde antistoffen aan te maken. Omdat een kat/kitten een beetje grieperig kan worden van de prikjes kan uw kat pas na een wachttijd van wederom 3 weken na het 2e prikje bij ons logeren. Samengevat: als uw kat langer dan 1 jaar niet is gevaccineerd en u wilt dat uw kat bij ons komt logeren dan heeft u in totaal 6 weken nodig om te kunnen voldoen aan de vaccinatie-eisen die in ons kattenhotel gelden. Hieruit kunt u meteen afleiden dat kittens jonger dan 15 weken niet kunnen logeren in ons hotel: het 1e prikje op een leeftijd van 9 weken, het 2e prikje op een leeftijd van 12 weken en dan de wachttijd 3 weken. Heeft u vragen over bovenstaand, of twijfelt u ? Laat het ons weten, wij kijken dan even samen met u naar specifiek de situatie van uw kat / kitten.

Wat doet het hotel met het paspoort/inentingsboekje?

Bij aankomst controleren wij de vaccinaties. Tijdens de gehele verblijfsperiode van uw kat in het hotel bewaren wij uw originele paspoort/inentingsboekje. Ook dit is wettelijk verplicht. Uw boekje krijgt u natuurlijk weer terug op de dag dat u uw kat op komt halen.

Afspraak maken trimsalon

Je bericht is verzonden!

Hartelijke dank voor je inzending. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om eventuele vragen te beantwoorden of je reservering definitief te maken. 

Hartelijke groeten, 

Team Kattenhotel Catchy

× Hulp nodig?