Over Yvonne

Lange tijd ben ik makelaar/taxateur onroerend goed geweest. 18 jaar wel te verstaan, gespecialiseerd in bestaande bouw, beëdigd en wel. En ik was er goed in. Maar helaas: ‘s avonds was ik zonder uitzondering helemaal uitgeteld. En mijn echte passie huisdieren schoot er nog wel eens een beetje bij in. Het roer moest wat mij betreft dus om.

Ondertussen kreeg ik met grote regelmaat het verzoek of ik op iemands kat wilde passen tijdens zijn/haar vakantie, bij voorkeur bij mij in huis. Dit omdat ik er zelf natuurlijk een aantal heb lopen, en mijn katten de beschikking hebben over een eigen kattenren. Dan vroeg ik: ‘ik dacht dat je buurvrouw/zus/wie-dan-ook voor je kat zou zorgen?’ Dan hoorde ik verschillende argumenten waarom dat plan op wankelen stond:

  • ik wil de buurvrouw eigenlijk geen sleutel geven van mijn huis, want …. (en dan volgde er een argument)
  • mijn kat verdient meer aandacht dan een half uurtje per dag van … (relatie)…
  • mijn familielid heeft de kat laten ontsnappen de vorige keer en het duurde 2 dagen voordat de kat terug was, waardoor wij niet lekker in Spanje zaten
  • mijn kat heeft medicijnen nodig en …. (relatie)… durft dat niet te geven
  • ik wil niet het gevoel hebben dat ik iemand iets verschuldigd ben en me suf denken over wat ik nu weer moet geven als bedankje
  • ik wil mijn vakantie niet plannen aan de hand van de vakantieplannen van iemand anders

En zo heb ik de grote sprong gewaagd: een eigen kattenhotel! Want met een hobby als fulltime-baan, wie wil dat nou niet? En zo heb ik de daad bij het woord gevoegd: baan opgezegd, en een compleet hotel aan ons huis laten bouwen met werkelijk alle voorzieningen waarvan ik weet dat mijn eigen katten blij zouden worden: veel buitenruimte, veel plekjes om te lummelen, enzovoort. Natuurlijk moest ik voldoen aan de wettelijke eisen, dus een opleiding volgen werd een feit.

Wat een geweldige keuze heb ik gemaakt! Ik geniet elke dag! Want wat is er nou mooier dan beroepsmatig katten van iemand anders te mogen verwennen?

Omdat ik alles van de grond af aan heb laten bouwen kon ik mijn ideaalplaatje realiseren:

Geen hokken waar de kat solitair in opgesloten wordt

Wel voer-hokjes waar de dieet-katten en eventueel moeilijke eters even in alle rust kunnen eten

Niet van die geheel betegelde, sfeerloze ruimtes maar juist veel -huiskamerachtige- sfeer en toch goed schoon kunnen houden

Rekening kunnen houden met het karakter en-/of de behoefte van de kat (jong/oud/kwiek/niet-zo-kwiek)

De kat moet kunnen kiezen of hij of zij lekker buiten wil lopen of liever binnen wil liggen

Geen honden die ook in het hotel verblijven

Alle dieren lekker veel ruimte geven

Ik hoop ook u een zorg uit handen te mogen nemen en uw kat als logé te mogen begroeten in mijn hotel.

Over Laura

Hoi! Ik ben Laura en sinds september 2018 werk ik met veel plezier bij Kattenhotel Catchy.
Ik werk als verzorgster in het hotel en daarnaast ben ik trimster in onze kattentrimsalon. Ook werk ik 1 dag in de week als dierenartsassistente bij een dierenarts in Heiloo. Aan afwisseling dus geen gebrek, haha!
Tijdens mijn jeugd was ik al veel bezig met dieren en vooral katten vond ik helemaal geweldig. En als volwassene heb ik jarenlang bij Stichting Leeuw in Anna Paulowna gewerkt als vrijwilligster.
Toen ik de vacature bij Kattenhotel Catchy voorbij zag komen wist ik meteen: dit wil ik doen! Ook een beetje “leeuwig” 🙂 , maar dan met iets meer aaibare gasten.
In het hotel zijn mijn taken vooral gericht op het verzorgen van de katten, schoonmaken, en het contact met klanten. Als trimster geef ik katten een vachtbehandeling en zorg ik ervoor dat eventuele klitten verwijderd worden.
Vooral in vakantieperiodes is het hard werken. Maar dat vind ik niet erg want het allerleukste aan dit werk is namelijk dat ik iedere dag omringd ben door lieve poezenbeesten en dat is gewoonweg fantastisch!

Over Esmee

Hai, mijn naam is Esmee en ben woonachtig in Den Helder. Ik heb de opleiding Diermanagement (Niveau 4) behaald op het Aeres MBO in Barneveld. Voor deze opleiding heb ik ook nog de opleidingen dierenverzorging niveau 2 & 3 gedaan en ook behaald in Alkmaar. 
Voordat ik dit werk ging doen heb ik eerst 3 jaar gewerkt in een dierentuin en van een op de andere dag dacht ik het wordt eens tijd voor wat nieuws! Na veel gesolliciteerd te hebben kwam ik uiteindelijk bij Yvonne terecht waar ik nu al vanaf maart ’22 werk. 🙂 
Ik hou me voornamelijk bezig met de verzorging van de katjes: knuffelen en spelen, maar ook medicijnen verstrekken, fotootjes maken voor het thuisfront en natuurlijk een hoop poetswerk. 
Verder heb ik ook nog andere hobby’s dan alleen maar met dieren. Deze zijn: boeken lezen en tekenen. 
Ik heb ook nog een huisdier en dat is mijn kat Duschi! 
Ik ga binnenkort ook starten met de trimopleiding, dus misschien zien jullie mij over een tijdje ook in de trimsalon.